بازدید 47227
با دویست و چهل و نهمین روز از حمله روسیه به اوکراین/ در حال به روزرسانی

تمرین نظامی روسیه برای حمله اتمی به آلمان/ افزایش لیست کشورهای غیر دوست از سوی روسیه/ مجهز بودن پهپادهای روسیه به تجهیزات پیشرفته آمریکایی

دویست و چهل و نهمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های زیادی را به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.
کد خبر: ۱۱۴۷۹۴۱
تاریخ انتشار: ۰۸ آبان ۱۴۰۱ - ۱۳:۵۲ 30 October 2022

درخواست جدید آمریکا، اتحادیه اروپا و سازمان ملل از روسیه/ افزایش لیست کشورهای غیر دوست از سوی روسیه

بین الملل تابناک: دویست و چهل و نهمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های زیادی را به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.

هراس لندن از موشک‌های دوربرد مسکو
۱۴۰۱/۰۸/۰۸ - ۱۹:۰۱

«ادوارد استرینگر» فرمانده سابق آکادمی نظامی بریتانیا امروز (یکشنبه) تصریح کرد که انگلیس در ارتباط با جنگ اوکراین به پدافند هوایی نیازمند است زیرا کاملاً در معرض حملات موشک‌های دوربرد روسیه قرار دارد.

بنا بر گفته این مقام نظامی نگلیسی، ارتش انگلیس بدون سامانه پدافند هوایی دوربرد، دارای عملکرد محدود خواهد شد و تنها راه حفاظت از لندن در مقابل یک حمله مافوق صوت یا بالستیک، استقرار یک ناوشکن مدل 45 مجهز به موشک‌های «افعی دریا» (sea viper) در رود تیمز است.

استرینگر هشدار داده است که جنگ اوکراین به غرب یادآور شده است که «تسلیحات هسته‌ای در پایان جنگ سرد از بین نرفته است و قدرت‌های هسته‌ای صرفاً این سلاح‌ها را بعنوان بازدارنده در اختیار ندارند».

وی در خصوص این تسلیحات اتمی ادامه داد: «آن‌ها تمایل دارند از این تسلیحات در اعمال تجاوزکارانه و اجبار استفاده کنند. این مستلزم آن است که رویکرد خود را در قبال سلاح‌های هسته‌ای بازنگری کنیم و باید پاسخ خود را بر این اساس بازنگری کنیم».

وی با اشاره به جنگ اوکراین گفت که اگر روسیه تضعیف شده از جنگ با اوکراین بیرون آید، «آن وقت است که باید سهم خود را از حمایت ناتو برای مهار تهاجم بیشتر روسیه مورد ارزیابی بیشتر قرار دهیم و این احتمالاً باید به طرح‌های جنگی پرهزینه و ذخایر کافی تسلیحات منجر شود».

مذاکره ابتدا با آمریکا و بعد اوکراین
۱۴۰۱/۰۸/۰۸ - ۱۸:۱۳

«دیمیتری پسکوف» سخنگوی کاخ کرملین روسیه روز یکشنبه گفت با توجه به اینکه اوکراین بر اساس دیکته‌های واشنگتن عمل می‌کند هرگونه گفت‌وگو درباره اوکراین باید اول از همه با آمریکا برگزار شود.

وی که با شبکه یک روسیه مصاحبه می‌کرد، گفت: «آشکارا، واشنگتن رای تعیین کننده‌ای دارد و غیرممکن است که درباره هرچیزی با کی‌یف گفت‌وگو کرد».

پسکوف اضافه کرد: «کی‌یف یک رئیس جمهور دارد، آقای زلنسکی، رئیس جمهور مشروع اوکراینی‌هاست و به صورت تئوری دستیابی به هرگونه توافق با وی امکان پذیر است اما با در نظر گرفتن تجربه‌های ماه مارس، این توافق‌ها هیچ معنایی ندارند چون فوری و بر اساس دیکته‌های خارجی می‌تواند لغو شود».

سخنگوی کرملین افزود: «بنابراین،‌ دست کم، ضروری است که با شخص دیگری که حامی و محرک بوده، صحبت کنیم».

وی تاکید کرد: «روسیه به دفاع از منافع خود ادامه خواهد داد. ممکن است که ما همه جا موفق نباشیم، ممکن است شکست‌های خاصی داشته باشیم اما نمی‌توانیم تابع کسی باشیم. این غیرممکن است».

پیشتر نیز سخنگوی کاخ ریاست‌جمهوری روسیه گفته بود که تمایل ایالات متحده برای گوش دادن به نگرانی‌های فدراسیون روسیه از جمله نگرانی‌های مربوط به امنیت می‌تواند بستری برای گفت‌وگو بین رئیس‌جمهور پوتین و بایدن باشد.

پسکوف گفت اگر آمریکا آماده رسیدگی به نگرانی‌های روسیه در مورد امنیت و در تلاش برای روابط بهتر بین دو کشور باشد، این می‌تواند بستری برای گفت‌وگوهای پوتین و بایدن باشد.

وی در پاسخ به سوالی درباره این که چه چیزی می‌تواند مبنایی برای مذاکرات باشد، اظهار داشت: تمایل آمریکا برای بازگشت به وضعیت در دسامبر-ژانویه و طرح این سوال «آنچه روس‌ها ارئه می‌کنند ممکن است برای همه ما مناسب نباشد اما شاید ارزش این که با آن‌ها سر میز مذاکره بنشینیم را داشته باشد؟ منظورم آن نوع پیش‌نویس اسنادی است که هم به بروکسل و هم به واشنگتن منتقل شد».

تمرین نظامی روسیه برای حمله اتمی به آلمان
۱۴۰۱/۰۸/۰۸ - ۱۶:۵۰

منابع خبری مدعی شدند که نیروی دریایی روسیه طی یک تمرین در سال گذشته در تلاش برای ترساندن آلمان طرح حمله اتمی به برخی نقاط این کشور را مطرح کرده بود.

وبگاه «یاهو نیوز» روز یکشنبه به نقل از هفته نامه «اشپیگل» نوشت که افسران نیروی دریایی روسیه در تلاش برای ترساندن آلمان و کاهش حمایت از اوکراین ،در تمرین آموزشی در سال گذشته در مورد حمله اتمی به «برلین» و دو پایگاه نظامی آلمان گفت‌وگو کردند.

اشپیگل با استناد به چندین منبع از دستگاه امنیتی آلمان مدعی شد که افسران روس سه هدف احتمالی برای حملات اتمی از جمله برلین، پایتخت آلمان با جمعیت ۳.۶ میلیون نفری را ذکر کردند.

اشپیگل نوشت که دیگر اهداف ذکر شده پایگاه هوایی «رامشتاین» در جنوب غربی آلمان به عنوان مقر نیروی هوایی ایالات متحده در اروپا و پایگاه هوایی «بوچل» که گمان می‌رود محل استقرار حدود ۲۰ کلاهک اتمی آمریکا باشد، از جمله این اهداف بودند.

این گزارش حاکیست، این گفت‌وگوها زمانی که رزمناو‌های روسی در حال انجام رزمایش در دریای بالتیک در پایان سال گذشته بودند، شنود شدند.

اگرچه دلیل موجهی مبنی بر این که روسیه برنامه‌های مشخصی برای بمباران اتمی خاک آلمان داشته، موجود نیست و این نوع صحبت‌ها در تمرین‌های نظامی معمول است، اما ممکن است هدف ترساندن آلمان و غرب بوده باشد.

اینک ترس عمیقی از جنگ اتمی در آلمان که در طول جنگ سرد به شدت احساس می‌شد دوباره ظهور کرده و تقاضا برای ساختن پناهگاه‌های خصوصی افزایش یافته است.

شهروندان شهرهای نزدیک به پایگاه‌های نظامی ایالات متحده، مانند رامشتاین عصبی هستند. «کلاوس ویکل»، شهردار کایزرسلاترن شهری در همسایه رامشتاین به بازگشت ترس و وحشت بین شهروندان این شهر اشاره کرده است. وی گفت: «هدف از لفاظی‌های اتمی روسیه برانگیختن ترس در تلاش برای جلوگیری از حمایت کشورهای غربی از اوکراین است.»

در رویدادی دیگر، «ادوارد استرینگر» فرمانده سابق آکادمی نظامی انگلیس روز یکشنبه تصریح کرد که انگلیس در ارتباط با جنگ اوکراین به پدافند هوایی نیازمند است زیرا کاملاً در معرض حملات موشک‌های دوربرد روسیه قرار دارد.

بنا بر گفته این مقام نظامی نگلیسی، ارتش انگلیس بدون سامانه پدافند هوایی دوربرد، دارای عملکرد محدود خواهد شد و تنها راه حفاظت از لندن در مقابل یک حمله مافوق صوت یا بالستیک، استقرار یک ناوشکن مدل ۴۵ مجهز به موشک‌های «افعی دریا» ) در رود تیمز است.

استرینگر هشدار داده است که جنگ اوکراین به غرب یادآور شده است که «تسلیحات هسته‌ای در پایان جنگ سرد از بین نرفته است و قدرت‌های هسته‌ای صرفاً این سلاح‌ها را بعنوان بازدارنده در اختیار ندارند».

وی در خصوص این تسلیحات اتمی ادامه داد: «آن‌ها تمایل دارند از این تسلیحات در اعمال تجاوزکارانه و اجبار استفاده کنند. این مستلزم آن است که رویکرد خود را در قبال سلاح‌های اتمی بازنگری کنیم و باید پاسخ خود را بر این اساس بازنگری کنیم.»

انتقاد اوکراین از تعلل آلمان در ارسال تسلیحات به کی‌یف
۱۴۰۱/۰۸/۰۸ - ۱۳:۵۷

سفیر جدید اوکراین در برلین با انتقاد از عملکرد آلمان در ارسال تسلیحات به کی‌یف، گفت برلین پس از ماه‌ها تعلل زمانی به درخواست کی‌یف پاسخ می‌دهد که دیر شده است.

به گزارش تاس، «الکسی ماکیف» در گفت‌وگو با یک روزنامه آلمانی با تکرار انتقادها از نحوه همکاری آلمان با کی‌یف در جنگ با روسیه، تاکید کرد: برلین می‌توانست بسیار بیشتر و سریعتر به اوکراین کمک کند.

وی در این اظهارت کمک‌رسانی آلمان را به "حرکت یک خودروی مسابقه‌ای با سرعت تنها ۳۰ کیلومتر در ساعت در یک بزرگراه تشبیه کرد و گفت: آن‌ها به جای فرستادن آنچه در جنگ با روسیه لازم است، برای هفته‌ها می‌گویند چرا کی‌یف خواسته‌های ما برآورده نمی‌کند.

ماکیف ادامه داد: سپس هفته‌ها یا ماه‌ها می‌گذرد و آلمانی‌ها در نهایت کمک می‌فرستد، اما زمانی که خیلی دیر شده است.

سفیر کی‌یف در آلمان در توضیح نیاز فعلی کی‌یف در جنگ با روسیه، تانک‌های جنگی و توپخانه دوربرد را خواستار شد.

الکسی ماکیف در تاریخ اکتبر ۲۴ (۲ آبان) به عنوان سفیر اوکراین در آلمان شروع به فعالیت کرد. او جانشین «آندری ملنیک» شد که به دلیل اظهارات و توهین‌های جنجالی خود علیه سیاستمداران آلمانی شهرت یافته بود.

بر اساس گزارش ارائه شده توسط وزارت امور اقتصادی و اقدام اقلیمی دولت فدرال آلمان، این کشور از زمان آغاز جنگ روسیه و اوکراین تاکنون تسلیحات و تجهیزات نظامی و غیر نظامی به ارزش ۶۸۶ میلیون یورو به کی‌یف ارائه کرده است.

به تازگی یورونیوز در گزارشی در این باره نوشت: اوکراین و شماری از کشورهای عضو ناتو آلمان را متهم کرده‌اند که بر سر تحویل تسلیحات سنگین مردد است و به اصطلاح دست دست می‌کند. در مقابل دولت آلمان می‌گوید تعهدات خود در مقابل ناتو را در نظر می‌گیرد.

مجهز بودن پهپادهای روسیه به تجهیزات پیشرفته آمریکایی
۱۴۰۱/۰۸/۰۸ - ۱۳:۵۴

پس از آنکه اوکراین و برخی مقامات غربی ادعاهای بی‌اساسی مبنی بر ارسال پهپادهای ایرانی به روسیه و استفاده آن‌ها در جنگ اوکراین را مطرح کردند، روزنامه تلگراف نوشت پهپادهای مورد استفاده‌ روسیه در اوکراین دارای فناوری‌های پیشرفته آمریکایی هستند.

گزارش‌های اطلاعاتی محرمانه، ماهیت خام پهپادهایی را که براساس ادعای اوکراین توسط نیروهای روسیه علیه کی‌یف مورد استفاده قرار می‌گیرند، برجسته کرده است.

این گزارش هم‌زمان با ادعای سخنگوی نیروی هوایی ارتش اوکراین منتشر شده است. این سخنگو روز جمعه در یک کنفرانس خبری مدعی شده بود که اوکراین بیش از ۳۰۰ پهپاد «کامیکازه» ساخت ایران را تا کنون سرنگون کرده است!

این در حالی است که پس از بررسی یک پهپاد «کامیکازه» به اصطلاح سرنگون‌شده، کارشناسان اوکراینی در سرویس‌های امنیتی این کشور به این نتیجه‌ رسیده‌اند که این پهپادها از سیستم کنترل پرواز و هدف‌گیری مشابه پهپادهای DJI استفاده می‌کند؛ پهپادهایی که توسط "تگزاس اینسترومنتز"، سازنده تراشه‌های آمریکایی تولید می‌شوند. همچنین، سیستم جی‌پی‌اس آن شامل قطعاتی از شرکت "همیسفیر"، شرکت فناوری آمریکایی است که محصولات مربوط به موقعیت‌یابی را برای استفاده در کشاورزی، ساخت‌وساز و معدن طراحی و تولید می‌کند.

پمپ سوخت و سوپاپ‌های مربوط به آنها نیز متعلق به لهستان است، درحالیکه موتور آنها در سایت "علی‌اکسپرس" – متعلق به سایت چینی علی‌بابا – برای خرید موجود هستند.

ادعای دیگری مبنی بر سقوط یک پهپاد شناسایی بر فراز دریای سیاه در ماه گذشته میلادی وجود دارد و طی بررسی جداگانه‌ای، کارشناسان اوکراینی تعداد مشابهی از قطعات داخلی را پیدا کردند.

این پهپاد عمدتا برای شناسایی و جاسوسی تولید می‌شود اما می‌تواند تسلیحاتی به وزن ۱۰۰ کیلوگرم را حمل کند و برد پروازی آن ۲۰۰ کیلومتر است. سخت‌افزار تولید شده توسط شرکت‌های سونی، پاناسونیک و فوجیستو ژاپن و همچنین سخت‌افزار متعلق به شرکت‌های کمتر شناخته شده‌ای از آمریکا، کانادا و هلند در این پهپاد یافت شد. براساس سوابق و اطلاعات این پرونده، یک تراشه منحصربه‌فرد در این پهپاد به کار رفته که توسط شرکت فناوری اوکراینی موسوم به Radiorele تولید شده است. همچنین در این گزارش آمده است که اکثر اجزای داخلی این پهپاد برای استفاده در داخل کشور ساخته شده‌اند نه برای سخت‌افزار نظامی.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا ضمن بیان اینکه استفاده از چنین پهپادهایی "وحشتناک" است، گفت: «کانادا و آمریکا با سایر متحدان و شرکای خود جهت بازدارندگی و مقابله با این تسلیحات همکاری خواهند کرد.»

انتقاد تند مسکو از مواضع آمریکا در قبال تحولات جنگ اوکراین
۱۴۰۱/۰۸/۰۸ - ۱۳:۵۳

سفیر روسیه در واشنگتن در سخنانی با انتقاد از واکنش آمریکا به افشای دخالت انگلیس در حادثه خرابکارانه در خطوط نورد استریم و حمله پهپادی به ناوگان روسیه، گفت: واکنش واشگتن به این حمله وحشتناک است.

به گزارش تاس، «آناتولی آنتونوف» در این سخنان افزود: هیچ نشانه‌ای از طرف آمریکا در رابطه با محکوم کردن اعمال بی‌پروایانه رژیم کی‌یف دیده نمی‌شود.

وی با اشاره به بیانیه روز گذشته وزارت دفاع روسیه درباره دخالت انگلیس در حمله پهپادی ناوگان دریای سیاه روسیه و حادثه خرابکارانه در خطوط انتقال گاز نورد استریم، تاکید کرد: برعکس،‌آن‌ها تمام داده‌هایی که علیه متخصصان ارتش انگلیس در مورد دخالت در حمله به ناوهای روسیه وجود دارد را نادیده می‌گیرند.

شرط اتحادیه اروپا برای آزاد سازی دارایی‌های روسیه
۱۴۰۱/۰۸/۰۸ - ۱۳:۵۳

کمیسیونر اتحادیه اروپا در امور عدالت گفت، تا زمانیکه مسکو با شرکت در احیای اقتصاد اوکراین موافقت نکند، دارایی‌های بانک مرکزی روسیه ممکن است به عنوان تضمین مسدود بماند.

به گزارش شبکه خبری راشاتودی، این اظهارنظر از سوی "دیدر ریندرز" کمیسیونر اتحادیه اروپا در امور عدالت در حالی مطرح شده که کشورهای غربی دارایی‌های روسیه را به عنوان بخشی از وضع تحریم‌ها علیه این کشور بابت حمله به اوکراین در ۲۴ فوریه سال جاری میلادی مسدود کرده‌اند.

وی به رسانه‌های آلمان گفت: از نقطه نظر من، حداقل می‌توان این ۳۰۰ میلیارد یورو (۲۹۹ میلیارد دلار) را به عنوان تضمین نگه داشت تا زمانی که روسیه داوطلبانه در بازسازی اوکراین مشارکت کند.

مقام‌های اوکراینی خواستار استفاده از تمامی دارایی‌های مسدود شده روسیه برای احیای کشور جنگ زده اوکراین شده‌اند.

کمیسیونر اتحادیه اروپا در امور عدالت همچنین گفت، اتحادیه همچنین ۱۷ میلیارد یورو (۱۶.۹ میلیارد دلار) از دارایی‌های متعلق به اولیگارش‌های روسی و متعلقات آنها را مسدود کرده است.

وی افزود: اگر اتحادیه اروپا این پول را از مشاغل مجرمانه توقیف کند، امکان انتقال آن به یک صندوق غرامت برای اوکراین وجود دارد. با این حال، این مبلغ برای تامین بودجه بازسازی اوکراین کافی نیست.

در این میان، اورزولا فون در لاین رئیس کمیسیون اروپا نیز روز سه شنبه گفته بود که هدف نهایی اتحادیه مصادره اموال روسیه است اما باید برای منظور یک چارچوب قانونی ایجاد شود.

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه نیز گفته بود که مصادره احتمالی اموال کشور مصداق سرقت است و وعده بازپس گیری آنها را داد.

افزایش لیست کشورهای غیر دوست از سوی روسیه

روسیه امروز (یکشنبه) لیست کشورها و قلمروهای "غیر دوست" را با افزودن ۱۱ قلمروی دیگر متعلق به انگلیس که از تحریم‌ها علیه مسکو حمایت می‌کنند، افزایش داده است.

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، در بیانیه دولت مسکو آمده است: دولت روسیه لیست کشورها و قلمروهای خارجی غیر دوست را که علیه مسکو، شرکت‌های روسی و شهروندان این کشور اقدامات غیردوستانه انجام می‌دهند، توسعه داده است.

در ادامه این بیانیه همچنین آمده است: ۱۱ قلمروی فرامرزی دیگر متعلق به دولت بریتانیا به این لیست افزوده شده که از تحریم‌های لندن علیه مسکو حمایت می‌کنند.

بر اساس اعلام این بیانیه، نام قلمروهای برمودا، قلمروی جنوبگان بریتانیا، قلمروی اقیانوس هند بریتانیا، جزایر کیمن، جزایر فالکلند، مونتسرات، جزایر پیت‌کرن، سنت هلنا، اسنشن و تریستان دا کونا، جزایر جورجیای جنوبی و ساندویچ جنوبی، آکراتاری و داکیلیا، جزایر تورکس و کایکوس توسط دولت مسکو به این لیست افزوده شدند.

در ابتدا، این لیست فقط شامل سه قلمرو تحت کنترل انگلیس یعنی جزیره آنگویلا، جزایر ویرجین انگلیس و جبل الطارق می‌شد. حالا ۱۴ قلمروی فرامرزی بریتانیا به فهرست کشورهای "غیر دوست" افزوده شده است.

زلنسکی: روسیه عمدا بحران غذایی جهانی را تشدید می‌کند

زلنسکی شنبه شب گفت: روسیه خیلی پیش تر و از شهریورماه با مانع تراشی بر سر راه حرکت کشتی‌های حامل مواد غذایی اوکراین شروع به تشدید عمدی بحران غذایی کرد.

به گزارش رویترز، ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین تصریح کرد: روسیه از ماه سپتامبر که حرکت کشتی‌ها را با مواد غذایی ما مسدود کرد، دست به تشدید عمدی بحران غذایی زد. از سپتامبر تا امروز، ۱۷۶ کشتی در کریدور غلات جمع شده‌ند که نمی‌توانند به مسیر خود ادامه دهند. برخی از کانتینرهای غلات بیش از سه هفته است که در انتظار هستند. این یک محاصره کاملاً عمدی توسط روسیه است.

وی افزود: این نشانگر قصد شفاف روسیه برای بازگرداندن خطر قحطی گسترده به آفریقا و آسیا است.

وی خاطرنشان کرد: «در حال حاضر بیش از ۲ میلیون تن مواد غذایی روی آب معطل است. این بدان معناست که دسترسی به غذا برای بیش از ۷ میلیون مصرف کننده منع شده است.

زلنسکی گفت، الجزایر، مصر، یمن، بنگلادش، ویتنام و کشورهای دیگر ممکن است با این تصمیم روسیه برای جلوگیری از صادرات، تحت تاثیر قرار بگیرند. این صف کشتی‌های حامل مواد غذایی در دریا می‌تواند گواه این موضوع باشد.

وی مدعی شد که روسیه حداقل دو بار در جریان عملیات صادرات غلات، به نیروهای دریایی اوکراین حمله کرده است؛ دقیقاً به نیروهایی که ایمنی کریدور غلات را تضمین می کنند.

رئیس‌جمهور اوکراین تاکید کرد: روسیه هر کاری انجام می‌دهد تا میلیون‌ها آفریقایی و میلیون‌ها ساکن خاورمیانه و جنوب آسیا در شرایط قحطی مصنوعی یا حداقل یک بحران شدید قیمت‌ها قرار بگیرند.

مسکو دیروز اعلام کرد همکاری خود را در اجرای این توافق سه ماهه صادارات غلات در پی حمله نیروهای اوکراین به شناورهای روسیه در آبهای شبه جزیره کریمه که تحت تصرف روسیه قرار دارد، تا مدت نامعلومی متوقف می‌کند. روسیه، اوکراین و انگلیس را به "حملات تروریستی علیه کشتی‌های ناوگان دریای سیاه و کشتی‌های غیرنظامی که در تضمین امنیت کریدور غلات دخیل هستند" متهم کرد.

دیمیترو کولبا، وزیر امور خارجه اوکراین از جامعه بین‌المللی خواست اجازه ندهند روسیه به بهانه‌ واهی، کریدور غلات را که امنیت غذایی میلیون‌ها نفر را تضمین می‌کند، مسدود کند.

درخواست جدید آمریکا، اتحادیه اروپا و سازمان ملل از روسیه

جو بایدن گفت که تصمیم مسکو درخصوص تعلیق توافق انتقال غلات از طریق دریای سیاه "قطعا هیچ منفعتی به دنبال نخواهد داشت."

به گزارش راشا تودی، روسیه این تصمیم را در پی"حمله تروریستی" کی‌یف به بندر سواستوپل در شبه جزیره کریمه اتخاذ کرده و پس از آن اعلام کرد که مشارکتش در توافق انتقال غلات در سراسر دریای سیاه را به حالت تعلیق درآورده است.

جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا روز شنبه به خبرنگاران در ایالت دلاور گفت: «این اقدام کاملا غیرقابل قبول و شرم‌آور است... این تصمیم، گرسنگی را افزایش خواهد داد. این اقدام آن‌ها هیچ سود و منفعتی به دنبال نخواهد داشت. سازمان ملل متحد در رابطه با این توافقنامه مذاکره کرده بود و روسیه باید به این اقدام خاتمه دهد.»

روسیه روز شنبه اعلام کرد توافقی را که اوایل سال جاری میلادی با سازمان ملل و ترکیه در راستای خروج غلات از سازمان ملل منعقد کرده بود، به حالت تعلیق درآورد. وزارت دفاع روسیه طی بیانیه‌ای به ادعای ارتش اوکراین مبنی بر حمله پهپادی به بندر سواستوپل واکنش نشان داد و عنوان داشت که این حمله خسارت‌های کمی داشته و طی آن فقط یک کشتی آسیب دیده است.

مقامات اوکراینی این حمله را نه تایید و نه رد کردند اما تصمیم روسیه را نسبت به تعلیق این توافق "باج‌گیری" خواندند. ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین گفت که در حال حاضر برخی از کشتی‌ها به مدت بیش از سه هفته پهلو گرفته‌اند و روسیه را به خاطر تصمیمش به "ایجاد یک قحطی عظیم در آفریقا و آسیا" متهم کرد.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا هم روز شنبه گفت که تعلیق این قرارداد توسط روسیه به منزله "سلاح‌سازی غذا" با ایجاد یک فاجعه انسانی است.

وی در بیانیه‌ای عنوان داشت: «این اقدام روسیه شرایط بحرانی صادرات غلات را مختل می‌کند و اساسا مردم و خانواده‌ها در سراسر جهان باید پول بیشتری برای غذا بپردازند و گرسنگی را تجربه کنند.»

بلینکن در ادامه تاکید کرد: « آمریکا نسبت به اقدام اخیر روسیه مبنی بر به تعلق درآوردن این توافق متاسف است. ما از تمامی طرف‌ها می‌خواهیم تا این ابتکار ضروری و نجات‌بخش را حفظ کنند.» به گفته این وزیر خارجه آمریکا، این توافق امکان جابه‌جایی حدود ۹ میلیون تن غذا را داده و موجب کاهش قیمت‌ها در جهان شده است.

وی در ادامه افزود: ما از دولت روسیه می‌خواهیم تا به مشارکتش در این ابتکار ادامه دهد تا اطمینان حاصل کند که مردم جهان قادر به دریافت منفعت این ابتکار خواهند بود.

ایسمینی پالا، سخنگوی سازمان ملل در ابتکار خروج غلات از طریق دریای سیاه روز شنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد که روسیه، هماهنگ‌کننده سازمان ملل در "مرکز هماهنگی مشترک" در استانبول را – که حمل‌ونقل غلات اوکراینی را کنترل می‌کند –نسبت به نگرانی‌هایش بابت امنیت کشتی‌های غیرنظامی که تحت این توافق رفت‌وآمد می‌کنند، مطلع کرده است. به گفته این سخنگو این مرکز هماهنگی قادر نبوده امروز (یکشنبه) نسبت به حرکت کشتی‌ها به توافقی برسند.

دیمیتری پولیانسکی، معاون نماینده دائم مسکو در سازمان ملل روز شنبه گفت که روسیه خواستار گفت‌وگو پیرامون "حمله پهپادی اوکراین" در شورای امنیت سازمان ملل در روز دوشنبه شد؛ اقدامی که روسیه را مجبور کرد تا این توافق را به حالت تعلیق درآورد.

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هم گفت، اتحادیه اروپا از روسیه می‌خواهد در تصمیم خود برای تعلیق مشارکت در توافق غلات تجدید نظر کند.

بورل گفت: "تصمیم روسیه برای تعلیق مشارکت در توافق دریای سیاه، مسیر اصلی صادرات غلات و کودهای شیمیایی مورد نیاز برای رسیدگی به بحران جهانی غذایی ناشی از جنگ این کشور علیه اوکراین را به خطر می اندازد. اتحادیه اروپا از روسیه می خواهد که تصمیم خود را پس بگیرد.

 
تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
فریت بار
اشتراک گذاری
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۶
در انتظار بررسی: ۴۱
انتشار یافته: ۱۹
اگر امریکا به اوکراین حمله کرده بود همه چیز برعکس بود و امریکا به عنوان قهرمان شناخته میشد
آمریکا خیلی دلسوزه خودش گندم اروپا رو تامین کنه.
پوتین عامل گرسنگی در آفریقا شده گندم به آفریقا نمی‌رسه هزاران نفر در خطر مرگ هستند ولی عین خیال پوتین جانی نیست.
پوتین خونخوار
تضعیف کردن روسیه بنفع بشریت است
اين چيز هاي كه وزير ميگه بايد چند نفر هم غير خودش هم قبول داشته باشه كه نداره
بخشنامه عوارض بر صلدرات را ٢٠ فروردين كي صادر كرد كه دهها تناقض و بخش نامه هاي ضد و نقيض در اين رابطه داده شد و تا چند دولت قابل جمع كردن نميباشد!!!!!!!
موضوع ارسال پهباد به هر صورت بهانه ای برای فشار غرب به ایران است
آلمان بیشترین صدمه را از بحران آفرینی غرب در اکراین دیده که انفجار در خطوط گاز نیز برای جلوگیری از امکان ارسال گاز
روسیه به اروپا انجام شده
احتمالا می‌خوان پول بچه های مدودف پوتین شیوستین امیدوارم درست نوشته باشم و باقی مقامات حکومت پوتین را آزاد کنند
آمریکا می خواهد جنگ اوکراین همچنان ادامه پیدا کند تا:
۱. روسیه پايش در گل گیر بماند.
۲. اروپا بجای روسیه از آمریکا نفت و گاز بخرد.
۳. به بهانه اوکراین با دشمنانش تسویه حساب کند.
و..
مانورهای روسیه برای ترساندن دنیاانسان رایادبازیهای زمان کودکی میاندازد که درآن طفلی ضعیف وبقول بچه ها فکسنی
بابولدورم بولدورمهای خودش میخواست همه رابترساند که علاوه براینکه کسی نمیترسید همه بخنده میافتادند امروزه روسیه بمنظور هرساندن المان دست به مانورزیردریائی اتمی میزند آنوقت المان هم علاوه براینکه نمیترسد و باارسال کمکهای بیشتر به اوکراین وتحریم بیشتر روسیه به آن عکس العمل نشان میدهد
روسیه اگر بخواهد یک لیست از کشورهایی که پوتین روسیه را مضر جهان می دانند تهیه کند

لیست بالا بلند از ۹۹ درصد کشورها جهان خواهد شد

لذا بهتر است که یک لیست از دوستانش را تهیه کند

که شاید ۶ کشور و انهم تا حدودی هستند
روسیه حمله کرده به اوکراین الان هم اوکراین داره میندازتش بیرون با کمک کشورهای غربی مذاکرات بعد از آزادسازی انجام میشه در خصوص لغو تحریم روسیه در ازای غرامت به اوکراین
پوتین دیگه بای بای
یکی بیاد این پوتین را ترور کنه
در راستای سخنان خودم در چند روز پیش نمونه دیگر مقایسه بودجه و تجهیزات کشورها دولت چین یک جنگنده نسل پنجمی به اسم جنگدو بیست داره که الان حدود دویست فروند از آن ساخته شده مگه نمیگید که ارتش چین کپی رده چندم تسلیحات روسی است پس چه طور چین دویست فروند از این جنگنده می‌سازد ولی روسیه برای ساخت جنگنده نسل پنجمی سوخو پنجاه هفت هشت فروند و آمریکا هزار فروند اف سی پنج توسط شرکت لاکهید مارتین ساخته شده که هفتصد فروند از آن در اختیار آمریکا است که آمریکا با سفارش دو هزار فروند دیگر ظرف ده سال اخیر به طور کلی قصد دارد نیروی هوایی خود را اصلاح کند چرا چین دویست فروند هواپیمای جنگنده جنگدو بیست داره بخاطر این است که بودجه نظامی سالانه چین حدود دویست یا سیصد میلیارد دلار است حالا بگید قدرت اقتصادی کشور ها ربطی به بودجه و قدرت نظامی کشور ها ندارد اگر همین ایران خودمان درآمد سالانه چین را داشت و بودجه نظامی سالانه سیصد میلیارد دلار داشت باور کنید ارتش ایران از روسیه قوی تر بود من کاری ندارم پهباد های ایرانی چقدر با کیفیت هستند علارغم قیمت پایین آن ولی ما در بخش هوایی خیلی ضعیف هستیم کسی منکر قدرت پهبادی و موشکی ایران نیست من میگم اگر ایران مثل چین قدرت اقتصادی بود ارتش ما از ارتش پوشالی روسیه قوی تر است هرکی از روسیه حمایت کنه ایرانی نیست لطفاً چاپ کنید
روسیه غلط می‌کنه بخواد به آلمان حمله کنه روسیه اصلا چیکارس که بخواد کاری کنه ما خودمون تابعیت آلمان داریم زندگیمون اونجاست خوانواده مون
تمرین نظامی روسیه برای حمله اتمی به آلمان
غلط کرده روسیه
درزمان صدام حسین آلمان هرچه در دست داشت به عراق تقدیم کرد حتی سلاح شیمیایی داد نفروخت بلکه مفت داد تا مردم ایران را قتل عام کند آن زمان کسی نبود بگوید،، چرا پهپاد میفروشید الان زبان درآوردند باید نیکی های آلمان به مردم ایران جبران شود آنها در زمان جنگ عراق و ایران به مردم ایران بسیار خدمت ونیکی کرده
برچسب منتخب
# نمایشگاه کتاب # خداداد افشاریان # سد قیز قلعه سی # جلفا # ورزقان
وب گردی